Training Verkoop (beginners) | Training Verkoop (gevorderden)
Newconomy heeft het belang in zijn deelneming PuntEDU verkocht. Oprichter Arko van Brakel van PuntEDU, een bedrijf dat trainingen geeft, neemt het belang van Newconomy over en krijgt daarmee het grootste deel van het bedrijf in handen. De overname is met contanten gefinancierd, ook krijgt Newconomy nog een vergoeding op basis van toekomstige prestaties van PuntEDU.

PuntEDU is in 1997 opgericht en geeft trainingen in het gebruik van interactieve media. Het aanbod richt zich met name op e-business, 'new marketing' en interactieve strategieŽn. Het bedrijf is opgericht door Arko van Brakel, voorheen ook betrokken bij de oprichting van internetprovider Euronet en Jamby. In maart 2000 nam Newonomy een belang van 40 procent in PuntEDU. Later werd dat uitgebreid tot 49 procent, omdat aandeelhouder Nethave zijn aandeel in de loop van vorig jaar verkocht aan bestaande aandeelhouders. Over de afhandeling van deze verkoop ontstond begin dit jaar nog een conflict waarbij Nethave nog beslag liet leggen op tegoeden van Newconomy, maar dit conflict is inmiddels uit de wereld geholpen.

Het belangrijkste deel van de overige aandelen PuntEDU zijn in handen van Brackers BV, het bedrijf van Arko van Brakel. Na de overname van de aandelen die Newconomy in het bedrijf had, heeft Van Brakel nu PuntEDU voor tachtig procent in handen. Andere aandeelhouders zijn ondermeer Adam Curry en Arend van 't Spijker, mede-oprichter van PuntEDU.

   Copyright Senzense / Bits don't byte 2003